Her redigerer jeg "Indhenter" som lydbog i LUDUS STUDIOS, Lyngby.

Jeg besøgte endnu et bibliotek: Sorø Bibliotek november 2016. Tak for interessen og alle de gode spørgsmål.

 

Info om mine foredrag:

http://www.forfatterforedrag.dk/flx/foredragsholdere/morten-buschmann/

KONKRET begejstring….

af Flemming Engelhardt. adm. direktør, DATEA A/S.

 

Fra tid til anden er de fleste virksomheder i kontakt med medierne, ofte for det gode og andre gange med risiko for det modsatte. Med det in mente ville jeg i forbindelse med afholdelse af et ledergruppeseminar krydre dagene med lidt afveksling i et ellers stramt program.

Jeg fandt tiden moden til at snuse til dét område, man i public relation termer kalder ”crises management”. Hvem bedre end en erfaren og dreven journalist kunne vi invitere til at træde frem på scenen; sådan tænkt, således gjort. Valget faldt på Morten Buschmann, og så måtte det ellers bære eller briste. Og det bar! Jeg må indrømme Morten dén ros, at han på sin finurlige facon - og velforberedt - tog os med på en rejse ind i journalistens univers; hvad driver journalisten? Hvad bestemmer redaktøren? Hvad er vinklen på historien? Hvor skal man vare sig, og hvor skal man ”go with the flow”? Alle var fremme på stolesæderne.

 

Undervejs var der sceneskift, hvor Mortens tid som interviewende journalist blev foldet ud. Foran ledergruppen interviewede Morten mig, hvor jeg i prime-TV skulle interviewes omkring en sag som i udgangspunktet ikke var rigtig ”farlig”. Men Morten demonstrerede, at dét kunne den blive, hvis man ikke passer på. Det var lærerigt, og kun fordi Morten er en venlig sjæl, lykkedes det mig at bevare benklæderne, hvor de bedst sidder.

Alt i alt; prøv det. Jeg vil anbefale Morten til undervisning og for dén sags skyld også til enetimer i skærmtræning.

 

 

Interviewteknik i SÆRKLASSE

Af Joakim Groth, Kommunikationschef, SCIENCE. Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

 

Morten Buschmann er en dygtig journalist. Han skriver godt og er hurtig til at løse sine opgaver. Da han var ansat som journalist i kommunikationsafdelingen på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, skrev han en historie om vulkaner, som blev bragt af medier med i alt 5 mio. læsere. Af de ca. 150 historier, som Københavns Universitet udsendte det år, blev det dén historie, som havde flest læsere.

 

Morten Buschmann er en meget erfaren videojournalist. Hans interviewteknik er i særklasse, og han har et godt blik for den gode og skarpt vinklede historie. På Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet var han videojournalist og projektleder på en del af vores filmprojekter. Han styrede filmproduktionerne professionelt og overholdte alle deadlines.

 

Efter Morten Buschmanns ansættelse på Københavns Universitet har universitetet efterfølgende hyret Morten Buschmann som freelancejournalist til diverse skriveopgaver. Disse opgaver har han løst rigtig godt, og jeg kan varmt anbefale Morten Buschmann til andre, som har brug for en erfaren journalist.

 

 

Morsom og vidende efterretningsnørd

 

Forfatteren kan sit stof. Og magter samtidig at underholde. En stor fornøjelse, at overvære hans foredrag. Indhentede informationer fra solide, efterprøvede kilder – iblandet tankevækkende og morsomme anekdoter vil aldrig gå af mode. Manden fortjener et større publikum, men det vil ske - før eller siden - jævnfør disse tider, vi lever i.

Anonym, Centraladministrationen.

 

 

Ærlig og effektiv

af Henrik Zein, adm. direktør, Nordisk Film Production A/S.

 

Jeg har arbejdet sammen med Morten i mere end 20 år på både små og store opgaver.

Morten er en erfaren problemløser og er dybt engageret i de opgaver, han påtager sig. Hans ærlighed og engagement kombineret med en evne til at se helheder og forstå folks behov gør, at Morten løser opgaverne på en effektiv og empatisk måde .

 

Stor faglighed

af Thomas Willer, præst og sociolog, Re:gen.

 

Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Morten Buschmann. Som en nybegynder i i at håndtere medierne, har Mortens vejledning været til enorm hjælp.

Buschmann er en yderst kompetent, politisk rådgiver, som har givet nogle meget konkrete og brugbare værktøjer i forhold til at begå sig i medierne. Både i tv og på skrift. Alt sammen leveret af Morten med en stor portion faglighed og et glimt i øjet. 

 

 

 

Film-inspiration:

 

"Apocalypse Now" af Francis Ford Coppola. Endnu en krigsfilm på min liste, men SÅ meget mere end dét - især i den forlængede "directors cut". Filmen handler bl.a. om sondringen mellem godt og ondt. Subtil, mystisk ... anderledes.