Medløber

er også blevet en  populær LYDBOG (Forlag: Lindhardt og Ringhof)

med excellent indtaling af Niels Vedersø.Alle fem bøger findes nu på streaming-tjenesterne:


MOFIBO

Saxo.com

Politikenbooks,

ArnoldBusck.dk og

Bookmate.

I bunden af denne side: Lektørudtalelser

+ skarpe spørgsmål fra læsere. And more pages to click...Læseranmeldelser:


Jeg har haft den store fornøjelse at læse alle fire bøger i ”Indhenter” serien. I Morten Buschmann har vi en temmelig overset forfatter, hvilket jeg ikke kan forstå.


Alle fire bøger er fyldt med spænding, humor og et højt tempo. Derudover er der en realisme over bøgerne, der giver en lidt kuldegysninger, samt lyst til at kigge sig over skuldrene.


Man kan tydeligt læse, at den person der har skrevet bøgerne er meget langt inde i sit stof, hvilket man som læser nyder godt af.

Jeg kan ikke vente, til den femte bog udkommer.


Susan Søder, Middelfart.


Jeg er gået i gang med "Indhenter". Har foreløbig slugt de første 160 sider på ferie i Thailand. Stort kompliment for en yderst velskrevet og spændende roman. Nyder især dine afsnit om Lucas og Annesofie og drengerøvsafsnittene om Lucas og hans to lejere. Det er fandeme talentfuldt!

Færdig med "Indhenter" – fantastisk. Og "Medløber" - super spændende.

Er i gang med 5'eren - lover godt!


Michael Scavenius, overlæge, Næstved Sygehus.


Så er ”Indhenter” læst. Super god! Den var svær at lægge fra sig. Skulle lige læse én side til og så én side til. Men det er skræmmende læsning, som der bliver præsenteret i bogen, og jeg tænker, at den desværre ikke er så langt fra virkeligheden, som nogen måske tror.


Det er jo tankevækkende, hvor mange, der kan være sluppet af sted med diverse forbrydelser gennem tiden. Jeg har jo selv erfaring med, at specielt velhavende forældres børn slipper af sted med en del. Og det begynder jo et sted, hvor det bliver, at har du penge nok og venner de rigtige steder, så slipper du for straf. Stein Bagger havde IKKE de rigtige venner, ellers var han nok også sluppet. Eller blev han ofret? Tilbage til ”Indhenter”. Jeg synes, den var fantastisk og spændende. Jeg forstår, at de 4 andre bøger, du har skrevet, er en form for fortsættelse.

Alle 4 ønsker jeg mig nu i julegave!


Morten Reseke, virksomhedskonsulent, Svendborg.


Når jeg er færdig på min efteruddannelse her til forrået, så skal jeg i gang med dine romaner. Har hørt så meget godt om dem. Glæder mig for vildt.

Tanja Kristensen, Ringkøbing.

LEKTØRUDTALELSE (bibliotekernes guide til indkøb) om Medløber:


”Højaktuel og velskrevet spændingsroman. Kan læses af alle med hang til spændingsbøger af internationalt tilsnit.

Desuden har Buschmann tidligere arbejdet på Forsvarskommandoen, og det giver bogen en særlig grad af autencitet, hvilket øger læseoplevelsen”.

Anmelderne skrev om Medløber:


"På overfladen en historie om en veluddannet snigskytte. Neden under finder man flere interessante lag. En samtids-thriller om det moderne menneskes dilemmaer. Ambitioner kontra moral i turbulente, komplekse tider.


Især overrasker romanens anden hovedperson, advokat Anne Sophie Gundelach, og så må jeg tilføje, at jeg finder bogen reelt spændende og underholdende.

Samme høje standard som Morten Buschmanns debut."

Nina Jensen, Thriller Blogs.

Skarpe spørgsmål fra læserne:


Din hovedperson, Lucas, er uddannet i Israel? Hvorfor?

Og støtter hovedpersonen egentlig Israel?

- Lucas støtter IKKE Israel. Og er iøvrigt ateist.

Men han er uddannet af israelske specialtropper (Sayaret Matkal) og Mossad (efterretningstjeneste), fordi disse er anerkendt som verdens dygtigste.


Bruger du redaktører?

- Ja, selvfølgelig, altid. Både professionelle og en blandet skare af læsere får manuskripterne inden udgivelse.


Der er rigtig mange personer med i bøgerne, hvorfor egentlig?


- Fortælleformen med mange medvirkende er inspireret af HBO Nordic og "Game of Thrones". En ny måde at fortælle på, mange af mine læsere læser bøgerne to - tre gange. Hvad var det lige der skete? Og jeg synes det er perfekt, at en bog kan læses flere gange.Hvad er en god bog, synes du?


- Jeg afskyr opblæste skrivetyper, der navlepiller ord for deres kollegaer, og jeg går helt uden om litterære blærerøve, der side efter side fx gennemgår hver enkelt sandkorn på en strand. Eller roder med, hvad der er nede i forfatterens navle. Det ender med at være kedelige manualer og selvoptaget tankespind.

Kom til sagen! Jeg vil læse og opleve noget nyt, og historierne skal være lige så morsomme, som de er alvorlige. Rammen i mine bøger er højaktuel spænding, men inde på siderne finder du udfordringer og følelser begge køn kan identificere sig med.Mossad er jo Israels efterretningstjeneste. Er Indhenter en religiøs roman?

- Nej. Absolut ikke. Jeg bruger religion enkelte steder til at vise, hvad bipersoner går i krig for. Hovedpersonen, Lucas, er ateist og støtter IKKE Israel. Tværtimod..

”Ikke old school socialrealisme” har jeg læst flere steder. Hvad er der galt med socialrealisme?

- Intet! Men dén type navlepillende realisme er der udgivet tonsvis af. "Samtaler omkring en tung voksdug", kalder jeg det. Jeg prøver at lave et nyt bud på realisme. Markant anderledes end "voksdugen". Og meget forskellig fra gamle thrillere/agentromaner.


Er der sex i bogen?

- Ja. Både sex i "realtime" - og morsomme/overraskende sex-historier, jeg personligt har oplevet eller fået fortalt.


Bør der være kærlighed og sex i en spændingsroman?

- Selvfølgelig! Jeg prøver at gøre mine historier så levende og realistiske som muligt. Og romantik og kærlighedsgymnastik er jo en naturlig del af alles liv. Forhåbentlig.Bøgerne er ”baseret på virkelige historier” står der et sted på hjemmesiden. Hvad mener du helt konkret?

- Cirka 80 % af bøgerne består af hændelser, jeg har oplevet live – som menneske, musiker og journalist. Vigtigst er det, at plottet er plausibelt. Alt for mange krimier/thrillere sløser med plottets lade-sig-gørlighed.


Hvorfor romaner - og ikke artikler?

- Mennesker vil gerne fortælle, men til roman-forfattere oplyser de MEGET mere.

Hér kan man berette anonymt. Virkeligheden er vildere, end hvad kilder i medier vil stå frem med. Jeg har mange kilder i politi, forsvaret, centraladministrationen etc. Og som uddannet journalist bruger jeg selvfølgelig kildekritik.Hvad er der så specielt ved Forsvarets Efterretningstjeneste?

- Vi véd det meste om, hvad der foregår i det danske samfund. Men meget, meget lidt om FE. Ud over, at de har annonceret efter ... indhentere. Og i marts 2016 annonceret efter hackere til deres nyoprettede "Hackerakademi".Fakta, realisme, virkelighed. Hvor er magien og poesien?

- Jeg mener, at magien bl.a. findes i den kærlighedshistorie, der er i bogen. Og i dé nye ord, sprogbilleder, skæve jokes og bøjede beskrivelser, som jeg har forsøgt at skabe.

- Jeg prøver konstant at kreere nye sammensætninger af velkendte ord, opfinde nye ord, lege med ord. Vende ordene om og skabe uventede associationer hos læserne. Ikke klassisk poesi. Ikke urealistisk tryllemester-magi som i Fantasy-genren, men i stedet ordbilleder, der sender læserne på interessante tanke-ruter.


Hvorfor skrive flere?

- Indhenter indeholder en rigtig slutning. Indhenter ender ikke i flyvsk åben ingenting, men der var så mange tråde, som jeg havde viklet ind og ud, at jeg måtte fortsætte, og I læsere bad jo om det.

- Min hovedperson er ikke sådan lige til at tage og føle på, han smutter mellem fingrene/øjnene. En rebel i sin egen og statens tjeneste. Jeg lader ham sige i Medløber: ”Jeg husker kun fejlene”. Dé fejl er interessante. Oveni tager Annesofie Gundelachs liv en overraskende drejning i Medløber, som involverer et ret specielt kærlighedsforhold.


Kan man læse de fire andre uden at have læst "Indhenter"?

- Selvfølgelig, men min hovedperson Lucas' motiv og baggrund bliver udførligt forklaret i "Indhenter".


Mvh


Morten Buschmann.


Medløber handling:


Året er 2013. Liget af en tysk naziofficer fra besættelsen bliver fundet på Frederiksberg. Der sker mystiske ting i og omkring Annesofie Gundelachs villa i Taarbæk, hvor hun lever i et problematisk forhold til Jacob Olin Larsen. En nat kontaktes hun af Wikileaks-aktivist Inge Lehmann, og da de to senere mødes i Malmø, nedskydes Lehmann af en snigskytte.


Samtidig er indhenteren i København for at modtage en medalje for sin indsats i Afghanistan.


Efterforskerne Poul Reintoft og Finn Svendsen får til opgave - både at opklare mordet på Lehmann - og udrede trådene i et drab begået for 67 år siden. Advokat Gundelach og hendes ven, eksdrabschef John Milner, er tilbage, hvor de startede – som medspillere i ”narkomansnigskytte-sagen” fra 2005.


Locations: DK, Sverige, Østrig og Syrien.


På DR P4 Bornholm. Journalist og studievært Nina Schomann Soelberg interviewede mig om min 5'te bog, "De Uskyldige".

MEDLØBER


Omslagstekst:


Politibetjent Frandsen peger op på en treetagers, tilgroet villa, der for årtier siden må have været hvid. Over 1. salen kan betjentene skimte et ord: Benvenuto. Søren Frandsen og kollega Tim Raahauge står foran en smal sidevej til villaen.

– Hvad har du nu slæbt mig med til? Søren, for fanden!

– Eventyr, Tim! Tjek lige den kasse!

– Uha, en ægte spøgelsesvilla her på Frederiksberg.

– Med en skummel, hemmelig vej, siger Søren snedigt.

– Og?

– Fortrolige sager, Tim. Der ligger skjulte garager nede bagved. Bygget under krigen. Du er jo tosset med krigen, ik’?

– Ja, i farver og med kolde øl til. Har vi flere?

– Vi skal ned hér. Søren tænder sin lommelampe og begynder at gå ned ad vejen ...


Udkom 15. oktober 2018. Tak for alle jeres positive mails.

FEBRUAR

 

Baseret på virkelige hændelser.


Bøgerne kan snildt læses/ lyttes uafhængigt af hinanden.

 

 

 

 

 

 

 

Frederiksberg Lokalavis 2019 om "De Uskyldige" lydbog:


Klik på dette link:

 

http://www.lokalavisen-frb.dk/index.php/11-kultur/944-krimiopskrift-spaending-action-humor

 

 

Læser -

an -

meldelser:


Lad være med at bruge tid på at læse fortsættelsen af Stig Larssons ætsende beskrivelse af det svenske klassesamfund, og den vilde Lisbeth Salander. Efterfølgeren er en bleg kopi! Kopiforfatteren skriver pænt, men han har ikke Stig Larssons bankende røde hjerte. Nej, så læs hellere :

”Indhenter” af Morten Buschmann.

Der er smæk for skillingen og et godt plot - og så kan man se, at han har en fortid i Forsvarskommandoen. Han véd noget om sit emne!


Hvem er dén mand, der ligger på byens tage og skyder narkomaner - og hvorfor gør han det? Og hvordan er han blevet så satans god en snigskytte? Og hvad har det hele med storpolitik at gøre?

Jeg må ned og ha’ fat på to’eren, ”Medløber”.


Hvis man kan lide spændende bøger, bøger med kant og med overraskelser, så leverer Morten Buschmann det i i bog Medløber - en efterfølger til Indhenter.


Det er tydeligt at Buschmann er blevet endnu mere skarp, og samtidig mere flydende i sproget end i et'eren.

Hvem er det der slår den unge idealist og Wikileaks aktivist ihjel?

Hvem kan man stole på???


Elizabeth Japsen, socialrådgiver, Aarhus.Morten Buschmann - en mand, hvis historie jeg er vild med. Han er bl.a. forfatter! Og det er han fordi, han gik hele vejen med sine historier. Han har proppet sit liv og sine erfaringer ind i de to bøger, han nu har udgivet - og det mærkes!

Der er noget liv og sjæl i faktionen.


Og uden tvivl brænder han ...både for sit virke og for de historier der bare gerne vil ud og læses og modtages af sit publikum!


Så altså - krimielsker eller wanna be krimielsker, læsehest eller sommer-ferielæsehest, nysgerrige eller spændingssøgende. Look no further:

Her er et TOP læsetip: Indhenter, Medløber og Udstikker og Skygger.


Stine Nygaard, coach.Kære Morten. 

STORT oprigtigt tillykke med fødslen af din roman!:-)

Jeg har lige siddet og læst Indhenter,. Den kan jeg rigtig godt lide. Fed energi og drive.

Der er noget filmisk og fanden i volds - storby - graphic novel - over det, tilsat ordstrøm i ubesværet flow. 

Den rummer meget andet end det, men det var den umiddelbare oplevelse jeg havde. Fed fornyelse! Tak. Ser frem til de næste bøger.

 


Trine Andersen, lyriker.

FAKTION:

Indhenter II:


Der er store følelser - og spænding - på spil i MEDLØBER.  Hævn, familie og kærlighed.


En international thriller - med doser af spænding, politik og virkelighed - placeret hen over siderne.


Året er 2013. Aflytningstjenesterne, NSA (USA) og GCHQ (UK) er på dagsordenen – europæiske politikere er rasende over deres aflytninger af bl.a. den tyske kansler Angela Merkel. Der er krig i Syrien, og det Arabiske Forår har ændret sig til iskold vinter. Islamisterne fra ISIS lurer i kulisserne. Og Forsvarets Efterretningstjeneste får igen brug for deres specialuddannede indhenter Lucas Zickermann Fischer.


Flotte anmeldelser

– Modtagelsen af min sidste roman, Indhenter, har været super positiv. Overvældende!

Så det var bare komme i gang med at skrive en fortsættelse. Også denne gang indeholder romanen bøjet Buschmann-humor og kærlighed – ud over en  realistisk fortælling om politik og efterretningsvæsen, fortæller den 50-årige forfatter, der er uddannet journalist.


Aflytning kan skade uskyldige

Et af omdrejningspunkterne i Medløber er aflytning. I 2013 blev der verden over solgt en milliard smartphones og 184 millioner tablets. Den nye teknologi gør, at mange mennesker kan aflyttes meget nemt. Og hvad rager det så danskerne?


- Erfaringer har vist, at uskyldige danskere kan blive mistænkt for terror-virksomhed.

Blot ved at have ”forkerte” mennesker i sin omgangskreds. En uheldig bemærkning eller et uheldigt bekendtskab på de sociuale medier, og du kan ende i søgelyset.


- Det har medierne fortalt om adskillige gange, og aktuel teknologi gør det endnu nemmere at komme indenfor i dit privatliv. Jeg påstår, at aflytning rager os alle, og at aflytning bliver værrei en virkelighed, der føles helt uvirkelig, mener Morten Buschmann.Stress, pres og ambitioner


Der er flere hovedpersoner i Medløber og en af dem er advokat Annesofie Gundelach.

 

- Hun spiller nu en større rolle, og hvad der venter hende, er en hemmelighed.


Selv om Medløber bl.a handler efterretningsvæsen i ind- og udland består romanen ikke af piberygende mænd i tung tweed og lange snakke på triste kontorer.


- Det er planen, at underholde. Ambitioner og job-usikkerhed får folk til at gøre de særeste ting i disse år, og kampen for at undgå arbejdsløshed er ikke altid lovlig eller moralsk fin i kanten. Læserne kvitterede for mine miljøer og stilen i Indhenter, så nu tør jeg udgive én til, siger en taknemmelig forfatter.