MEDLØBER

Baseret på virkelige hændelser.

Længere nede: Spørgsmål/svar om bøgerne.


Handling. Medløber - Indhenter 2:

Året er 2013. Liget af en tysk naziofficer fra besættelsen bliver fundet på Frederiksberg. Der sker mystiske ting i og omkring Annesofie Gundelachs villa i Taarbæk, hvor hun lever i et problematisk forhold til Jacob Olin Larsen. En nat kontaktes hun af Wikileaks-aktivist Inge Lehmann, og da de to senere mødes i Malmø, nedskydes Lehmann af en snigskytte.


Samtidig er indhenteren i København for at modtage en medalje for sin indsats i Afghanistan.


Efterforskerne Poul Reintoft og Finn Svendsen får til opgave - både at opklare mordet på Lehmann - og udrede trådene i et drab begået for 67 år siden. Advokat Gundelach og hendes ven, eksdrabschef John Milner, er tilbage, hvor de startede – som medspillere i ”narkomansnigskytte-sagen” fra 2005.

Locations:

DK, Tyskland og Sverige.

Anmeldelser:


Susan Søder, Middelfart:


Jeg har haft den store fornøjelse at læse fire bøger i ”Indhenter” serien. I Morten Buschmann har vi en temmelig overset forfatter, hvilket jeg ikke kan forstå.


Alle fire bøger er fyldt med spænding, humor og et højt tempo. Derudover er der en realisme over bøgerne, der giver en lidt kuldegysninger, samt lyst til at kigge sig over skuldrene.

Man kan tydeligt læse, at den person der har skrevet bøgerne er meget langt inde i sit stof, hvilket man som læser nyder godt af.

Jeg kan ikke vente til femte bog udkommer.


Michael Scavenius, overlæge, Næstved Sygehus:


Jeg er gået i gang med "Indhenter". Har foreløbig slugt de første 160 sider på ferie i Thailand. Stort kompliment for en yderst velskrevet og spændende roman. Nyder især dine afsnit om Lucas og Annesofie og drengerøvsafsnittene om Lucas og hans to lejere. Det er fandeme talentfuldt!

Færdig med "Indhenter" – fantastisk. Og "Medløber" - super spændende.

Er i gang med 5'eren - lover godt!


Morten Reseke, sikkerhedskonsulent, Svendborg:


Så er ”Indhenter” læst. Super god! Den var svær at lægge fra sig. Skulle lige læse én side til og så én side til. Men det er skræmmende læsning, som der bliver præsenteret i bogen, og jeg tænker, at den desværre ikke er så langt fra virkeligheden, som nogen måske tror.


Det er jo tankevækkende, hvor mange, der kan være sluppet af sted med diverse forbrydelser gennem tiden. Jeg har jo selv erfaring med, at specielt velhavende forældres børn slipper af sted med en del. Og det begynder jo et sted, hvor det bliver, at har du penge nok og venner de rigtige steder, så slipper du for straf. Stein Bagger havde IKKE de rigtige venner, ellers var han nok også sluppet. Eller blev han ofret? Tilbage til ”Indhenter”. Jeg synes, den var fantastisk og spændende. Jeg forstår, at de 4 andre bøger, du har skrevet, er en form for fortsættelse.

Alle 4 ønsker jeg mig nu i julegave!


Christina Sejer Pedersen, Aarhus:


"Lugter som hengemt mormor på syltetøjsglas!"

Fuck, det er sjov beskrivelse af et indtørret lig iført SS uniform, i en indelukket garage fundet af to fulde politimænd!

Så er bog 2 sgu da i gang😉😂😂😂

 

Det absurde i overrækkelse af “Tapperhedskorset” - fra Dronning Margrethe d. 2 til “Narkomansnigskytten” - og scenen er sat til god underholdning. 

 

Lucas er tilbage i Danmark efter flere udstationeringer i udlandet. 

Danmark har ny regering, Helle Thorning har afløst Lars Lykke og det politiske landskab overgår til socialdemokratiske holdninger.

“Medløber - Indhenter II” er den perfekte fortsættelse. Når man efter første bog tænker - Jamen, hvad sker der så? Denne bog fortsætter med flere af karakterende fra bog et. Lucas, AnneSofie og Jacob, efterretning og politiefterforskere.

Bogen springer mellem historier, brudstykker, gamle sager og handlinger. Jacob slap ikke helskindet fra mødet med Lucas, han lider af PTSD og kæmper hver dag. Anne Sofie blev sygemeldt og de to fandt sammen. Lucas fungerer stadig i udlandet og hjælper som sniper/indhenter i verdens brændpunkter mellem tortur og drab på gamle nazister for familien.


Man kunne være bekymret for at historien blev rodet og forvirrende, men bogen er velskrevet og humoristisk. Personerne står så levende, at man let hopper mellem scenarierne. Der er ikke en, men mange røde tråde og jeg er spændt på, hvor forfatteren tager os hen i næste bog.

Jeg er blevet fanget af bogen og vil anbefale den til læsere af spænding, krimi med hang til lummer humor, midaldrende mænd og lyssky affærer, James Bond-agtig opførsel, politisk og efterretnings-bagom viden. Historiske vingesus og krigsscenarier on the spot. Bogen er malende og levende beskrevet og total politisk ukorrekt på den helt rigtige danske facon.

Læs den!


LEKTØRUDTALELSE MEDLØBER (bibliotekernes guide til indkøb):


Højaktuel og velskrevet spændingsroman. Kan læses af alle med hang til spændingsbøger af internationalt tilsnit.


Desuden har Buschmann tidligere arbejdet på Forsvarskommandoen, og det giver bogen en særlig grad af autencitet, hvilket øger læseoplevelsen.


Q & A:


Bøgerne "baseret på virkelige hændelser" skriver du. Hvordan?

Efter "Indhenter 1" har flere personer fra spionagemiljøet/indhentere (agenter) kontaktet mig. Endda også en udenlandsk inhenter. Deres beretninger ligger til grund for bøgerne. Oplysningerne har jeg selvfølgelig krydstjekket/faktatjekket.


Hvorfor skriver du ikke journalistiske fagbøger?

- Fordi folk ansat i FE, PET, politiet og Centraladministrationen har tavshedspligt. Til en skønlitterær forfatter kan de tale frit.


Der er mange bi-personer med i dine bøger, hvorfor egentlig?

- For at handlingen/plottet skal virke realistisk. Ingen arbejder alene. Alle kriminal-sager og efterretningssager er holdarbejde.


Bøger, hvor en person står helt alene mod overmagten, fungerer ikke for mig. Tiden er løbet fra den ensomme, fordrukne reporter, eller kriminalmand, der opklarer det hele.


Din hovedperson, Lucas, er uddannet i Israel. Hvorfor? Og støtter han egentlig Israel?

- Lucas støtter på ingen måde Israels politik m.h.t. palæstinserne.

Men han er uddannet af israelske specialtropper (Sayaret Matkal) og Mossad (efterretningstjeneste), fordi hans familie - som ung - sendte ham derned for at blive uddannet af verdens bedste.


Bruger du redaktører?

- Ja, selvfølgelig, altid. Dels min hustru, dels forlagets redaktører plus en blandet skare af læsere modtager manuskripterne inden udgivelse.

Bagerst i alle mine bøger er et persongalleri - en liste over medvirkende.


Hvad er en god bog, synes du?

- Jeg vil bl.a. læse nyt- få ny viden. Rammen i mine bøger er højaktuel spænding, men inde på siderne finder du ny info om E-tjenesternes arbejde i ind- og udland. Og hvad politikere, politi og Centraladministrationen også laver.


Bøgerne foregår delvist i overklassen, hvorfor?

- Jeg skildrer eliten og miljøet omkring E-tjenesterne. Men også mennesker fra mange andre samfundslag. Læseren kommer godt omkring. Også til udlandet.


"Bøgerne indeholder realistiske plots". Hvad mener du?

- Det er ekstremt vigtigt for mig, at plots er plausible. Alt for mange krimier/thrillere sløser med deres plots lade-sig-gørlighed. Man sjusker.


Hvad koster dine bøger?

- De er billige :-)


Hvilken bog skal jeg begynde med?

- Alle syv kan læses uafhængigt af hinanden, men min hovedperson Lucas' motiver og baggrund bliver udførligt forklaret i nummer 1 - "Indhenter".


Hvor får man fat i dine bøger?

- Via Nettet. Saxo, Mofibo m.fl.

Og i boghandlere, hvis de har dem hjemme.


Jeg anbefaler www.saxo.com.

De er ærlige, billige og leverer lynhurtigt til din hjemmeadresse. Saxo sender også til udlandet.


Interview på DR-P4, Bornholm 2018. Studievært og journalist Nina Soelberg.