MEDLØBER

Kontra Terror


Handling:


Året er 2013. Liget af en tysk naziofficer fra besættelsen bliver fundet på Frederiksberg. Der sker mystiske ting i og omkring Annesofie Gundelachs villa i Taarbæk, hvor hun lever i et problematisk forhold til Jacob Olin Larsen. En nat kontaktes hun af Wikileaks-aktivist Inge Lehmann, og da de to senere mødes i Malmø, nedskydes Lehmann af en snigskytte.


Samtidig er indhenteren i København for at modtage en medalje for sin indsats i Afghanistan.


Efterforskerne Poul Reintoft og Finn Svendsen får til opgave - både at opklare mordet på Lehmann - og udrede trådene i et drab begået for 67 år siden. Advokat Gundelach og hendes ven, eksdrabschef John Milner, er tilbage, hvor de startede – som medspillere i ”narkomansnigskytte-sagen” fra 2005.


Bøgerne kan - nemt, sikkert og hurtigt købes via disse links:


Saxo


Mofibo


Bookmate


I bunden af denne side: Lektørudtalelser

+ skarpe spørgsmål fra læsere.Læseranmeldelser.

Susan Søder, Middelfart:


Jeg har haft den store fornøjelse at læse alle fire bøger i ”Indhenter” serien. I Morten Buschmann har vi en temmelig overset forfatter, hvilket jeg ikke kan forstå.


Alle fire bøger er fyldt med spænding, humor og et højt tempo. Derudover er der en realisme over bøgerne, der giver en lidt kuldegysninger, samt lyst til at kigge sig over skuldrene.


Man kan tydeligt læse, at den person der har skrevet bøgerne er meget langt inde i sit stof, hvilket man som læser nyder godt af.

Jeg kan ikke vente, til femte bog udkommer.


Michael Scavenius, overlæge, Næstved Sygehus:


Jeg er gået i gang med "Indhenter". Har foreløbig slugt de første 160 sider på ferie i Thailand. Stort kompliment for en yderst velskrevet og spændende roman. Nyder især dine afsnit om Lucas og Annesofie og drengerøvsafsnittene om Lucas og hans to lejere. Det er fandeme talentfuldt!

Færdig med "Indhenter" – fantastisk. Og "Medløber" - super spændende.

Er i gang med 5'eren - lover godt!


Morten Reseke, virksomhedskonsulent, Svendborg:


Så er ”Indhenter” læst. Super god! Den var svær at lægge fra sig. Skulle lige læse én side til og så én side til. Men det er skræmmende læsning, som der bliver præsenteret i bogen, og jeg tænker, at den desværre ikke er så langt fra virkeligheden, som nogen måske tror.


Det er jo tankevækkende, hvor mange, der kan være sluppet af sted med diverse forbrydelser gennem tiden. Jeg har jo selv erfaring med, at specielt velhavende forældres børn slipper af sted med en del. Og det begynder jo et sted, hvor det bliver, at har du penge nok og venner de rigtige steder, så slipper du for straf. Stein Bagger havde IKKE de rigtige venner, ellers var han nok også sluppet. Eller blev han ofret? Tilbage til ”Indhenter”. Jeg synes, den var fantastisk og spændende. Jeg forstår, at de 4 andre bøger, du har skrevet, er en form for fortsættelse.

Alle 4 ønsker jeg mig nu i julegave!


Tanja Kristensen, Ringkøbing:


Når jeg er færdig på min efteruddannelse her til foråret, så skal jeg i gang med dine romaner. Har hørt så meget godt om dem. Glæder mig for vildt.


LEKTØRUDTALELSE (bibliotekernes guide til indkøb) om Medløber:


”Højaktuel og velskrevet spændingsroman. Kan læses af alle med hang til spændingsbøger af internationalt tilsnit.

Desuden har Buschmann tidligere arbejdet på Forsvarskommandoen, og det giver bogen en særlig grad af autencitet, hvilket øger læseoplevelsen”.

Nina Jensen, Thriller Blogs - om Medløber, Indhenter II:


På overfladen en historie om en veluddannet snigskytte. Neden under finder man flere interessante lag. En samtids-thriller om det moderne menneskes dilemmaer. Ambitioner kontra moral i turbulente, komplekse tider.


Især overrasker romanens anden hovedperson, advokat Anne Sophie Gundelach, og så må jeg tilføje, at jeg finder bogen reelt spændende og underholdende.

Samme høje standard som Morten Buschmanns debut.


Spørgsmål fra læserne:


Din hovedperson, Lucas, er uddannet i Israel? Hvorfor?

Og støtter hovedpersonen egentlig Israel?

- Lucas støtter IKKE Israel. Og er iøvrigt ateist.

Men han er uddannet af israelske specialtropper (Sayaret Matkal) og Mossad (efterretningstjeneste), fordi disse er anerkendt som verdens dygtigste.


Bruger du redaktører?

- Ja, selvfølgelig, altid. Både professionelle og en blandet skare af læsere får manuskripterne inden udgivelse.


Der er mange personer med i bøgerne, hvorfor egentlig?


- Fortælleformen med mange medvirkende er inspireret af HBO Nordic og "Game of Thrones". En ny måde at fortælle på, mange af mine læsere læser bøgerne to - tre gange. Hvad var det lige der skete? Og jeg synes det er perfekt, at en bog kan læses flere gange.Hvad er en god bog, synes du?


- Jeg afskyr opblæste skrivetyper, der navlepiller ord for deres kollegaer, og jeg går helt uden om litterære blærerøve, der side efter side fx gennemgår hver enkelt sandkorn på en strand. Eller roder med, hvad der er nede i forfatterens navle. Det ender med at være kedelige manualer og selvoptaget tankespind.

Kom til sagen! Jeg vil læse og opleve noget nyt, og historierne skal være lige så morsomme, som de er alvorlige. Rammen i mine bøger er højaktuel spænding, men inde på siderne finder du udfordringer og følelser begge køn kan identificere sig med.Mossad er jo Israels efterretningstjeneste. Er Indhenter en religiøs roman?

- Nej. Absolut ikke. Jeg bruger religion enkelte steder til at vise, hvad bipersoner går i krig for.

”Ikke old school socialrealisme” har jeg læst flere steder. Hvad er der galt med socialrealisme?

- Intet! Men dén type navlepillende realisme er der udgivet tonsvis af. "Samtaler omkring en tung voksdug", kalder jeg det. Jeg prøver at lave et nyt bud på realisme. Markant anderledes end "voksdugen". Og meget forskellig fra gamle thrillere/agentromaner.


Er der sex i bogen?

- Ja. Både sex i "realtime" - og morsomme/overraskende sex-historier, jeg personligt har oplevet eller fået fortalt.


Bør der være kærlighed og sex i en spændingsroman?

- Selvfølgelig! Jeg prøver at gøre mine historier så levende og realistiske som muligt. Og romantik og kærlighedsgymnastik er jo en naturlig del af alles liv. Forhåbentlig.Bøgerne er ”baseret på virkelige historier” står der et sted på hjemmesiden. Hvad mener du helt konkret?

- Cirka 80 % af bøgerne består af hændelser, jeg har oplevet live – som menneske, musiker og journalist. Vigtigst er det, at plottet er plausibelt. Alt for mange krimier/thrillere sløser med plottets lade-sig-gørlighed.


Hvorfor romaner - og ikke artikler?

- Mennesker vil gerne fortælle, men til roman-forfattere oplyser de MEGET mere.

Hér kan man berette anonymt. Virkeligheden er vildere, end hvad kilder i medier vil stå frem med. Jeg har mange kilder i politi, forsvaret, centraladministrationen etc. Og som uddannet journalist bruger jeg selvfølgelig kildekritik og faktaktjek.Hvad er der så specielt ved Forsvarets Efterretningstjeneste?

- Vi véd det meste om, hvad der foregår i det danske samfund. Men meget, meget lidt om FE. Ud over, at de har annonceret efter ... indhentere. Og i marts 2016 annoncerede efter hackere til deres Center for Cybersikkerhed.Fakta, realisme, virkelighed. Hvor er magien og poesien?

- Jeg mener, at magien bl.a. findes i den kærlighedshistorie, der er i bogen. Og i dé nye ord, sprogbilleder, skæve jokes og bøjede beskrivelser, som jeg har forsøgt at skabe.

- Jeg prøver konstant at kreere nye sammensætninger af velkendte ord, opfinde nye ord, lege med ord. Vende ordene om og skabe uventede associationer hos læserne. Ikke klassisk poesi. Ikke urealistisk tryllemester-magi som i Fantasy-genren, men i stedet ordbilleder, der sender læserne på interessante tanke-ruter.


Hvorfor skrive flere?

- Indhenter indeholder en rigtig slutning. Indhenter ender ikke i flyvsk åben ingenting, men der var så mange tråde, som jeg havde viklet ind og ud, at jeg måtte fortsætte, og I læsere bad jo om det.

- Min hovedperson er ikke sådan lige til at tage og føle på, han smutter mellem fingrene/øjnene. En rebel i sin egen og statens tjeneste. Jeg lader ham sige i Medløber: ”Jeg husker kun fejlene”. Dé fejl er interessante. Oveni tager Annesofie Gundelachs liv en overraskende drejning i bøgerne.


Kan man læse de fire andre uden at have læst "Indhenter"?

- Selvfølgelig, men min hovedperson Lucas' motiv og baggrund bliver udførligt forklaret i "Indhenter".


Mvh


Morten Buschmann.På DR-P4 Bornholm 2018.

JANUAR 2021

 

Baseret på virkelige hændelser.


Bøgerne kan snildt læses/ lyttes uafhængigt af hinanden.

 

 

 

 

 

FAKTION:

Indhenter II:


Der er store følelser - og spænding - på spil i MEDLØBER.  Hævn, familie og kærlighed.


En international thriller - med doser af spænding, politik og virkelighed - placeret hen over siderne.


Året er 2013. Aflytningstjenesterne, NSA (USA) og GCHQ (UK) er på dagsordenen – europæiske politikere er rasende over deres aflytninger af bl.a. den tyske kansler Angela Merkel. Der er krig i Syrien, og det Arabiske Forår har ændret sig til iskold vinter. Islamisterne fra ISIS lurer i kulisserne. Og Forsvarets Efterretningstjeneste får igen brug for deres specialuddannede indhenter Lucas Zickermann Fischer.


Flotte anmeldelser

– Modtagelsen af min sidste roman, Indhenter, har været super positiv. Overvældende!

Så det var bare komme i gang med at skrive en fortsættelse. Også denne gang indeholder romanen bøjet Buschmann-humor og kærlighed – ud over en  realistisk fortælling om politik og efterretningsvæsen, fortæller den 56-årige forfatter, der er uddannet journalist.


Aflytning kan skade uskyldige

Et af omdrejnings-punkterne i Medløber er aflytning. I 2013 blev der verden over solgt en milliard smartphones og 184 millioner tablets. Den nye teknologi gør, at mange mennesker kan aflyttes meget nemt. Og hvad rager det så danskerne?


- Erfaringer har vist, at uskyldige danskere kan blive mistænkt for terror-virksomhed.


Blot ved at have ”forkerte” mennesker i sin omgangskreds. En uheldig bemærkning eller et uheldigt bekendtskab på de sociuale medier, og du kan ende i søgelyset.


Digital teknologi gør det endnu nemmere at komme indenfor i dit privatliv.


Jeg mene, at aflytning angår os alle,

og at aflytning bliver værre fremover -  i disse nærmest uvirkelige tider.Stress, pres og ambitioner


Der er flere hovedpersoner i Medløber og en af dem er advokat Annesofie Gundelach.

 

- Hun spiller en større rolle, og hvad der venter hende, er en hemmelighed.


Selv om Medløber bl.a handler efterretningsvæsen i ind- og udland består romanen ikke af piberygende mænd i tung tweed og lange snakke på triste kontorer.


- Det er planen, at underholde. Ambitioner og job-usikkerhed får folk til at gøre de særeste ting i disse år, og kampen for at undgå arbejdsløshed er ikke altid lovlig eller moralsk fin i kanten.


Læserne kvitterede for mine miljøer og stilen i Indhenter, så nu tør jeg udgive flere.