UDSTIKKER

Godt nytår fra os - Morten og medredaktør Anne Elise Svingel Buschmann.

Handling Udstikker:


År 2014.

En mand findes halshugget i Hornbæk Plantage, og politiet står uden konkrete spor. Drabet minder om afstraffelsesmetoder i Mellemøsten, men der er ingen hjælp at hente hos efterretningstjenesterne. PET har travlt med at afværge nye terrorangreb i København, og FE forbereder Flyvevåbnets missioner i Irak og koncentrerer sig om Islamisk Stat. Og politiet har mandskabsproblemer, overarbejdstimerne hober sig op.


Samtidig er arbejdsløse Annesofie Gundelach i økonomiske vanskeligheder og skal bestå komplicerede tests for at blive indhenter. Hendes døtre må klare sig selv og har tilsyneladende rodet sig ud i noget snavs.


Eftersøgte Lukas Fisker meldes dræbt i det borgerkrigsramte Syrien - manden, som har myrdet seks junkier i Danmark og et ukendt antal nazistiske krigsforbrydere i Europa. Nyheden om snigskyttens død bringer indgroede hemmeligheder op til overfladen, og alt kommer i spil, da Annesofie og eksdrabschef John Milner atter hvirvles ind i nye og gamle mord.


Locations: DK, Israel og Syrien.
Uddrag, kapitel 1:


Hun mærker en hånd på sin skulder og vender sig om. En storbarmet midaldrende kvinde maser sig op på trinnet og presser hende ind i gelænderet.

- Annesofie Gundelach. Du har ikke løst opgaven tilfredsstillende. Følg med op til Kongens Nytorv, hvor en kollega vil tage dig…

Annesofie tyrer en knytnæve i kvindens mave og lægger alle kræfter i at skubbe til det tunge korpus, kvinden falder bagover, først ovenpå en dreng og videre ned på en ældre herre, hun spurter op af rulletrappen og skubber til folk der står i vejen, mens hun råber:

– Hjææælp, en mand ragede på mig, nu står han og river i sin pik dernede, lad mig nu komme forbi, voldtægt! En eller anden, ring til politiet!Bagsiden.

Lektørudtalelse:


Materialevurderinger - uge 2016114.

Udstikker / forfatter: Morten Buschmann.

Redaktør:

Charlotte Levin. 276 sider. - (Indhenter III)


Kort om bogen:

Der er action i luften og smæk for skillingen i tredje del af serien om den handlekraftige

agent Lukas Fisker. For læsere af højaktuelle spændingsbøger, viI

denne appellere til både den kvindelige og mandlige læser.


Beskrivelse:

Buschmann (f. 1964) er uddannet journalist og har tidligere arbejdet i bl.a.

DR og Forsvarskommandoen. Med Indhenter og Medløber skabte han et spændingsunivers centeret omkring advokaten Annesofie Gundelach og den hemmelige agent Lukas, og nu er tredje del så klar i serien om det umage par.

Gundelach er blevet arbejdsløs og arbejder stædigt for at blive optaget som Indhenter hos Forsvarets Efterretningstjeneste. En svær opgave.


Fundet af et voldsomt mishandlet lig kaster mistanken mod den mystiske Lukas Fisker, men da han meldes dræbt i Syrien, er politiet på bar bund.


Vurdering:

Som i sine tidligere bøger har Buschmann fint styr på handlingen, som virker plausibel og nærmest filmisk i sin eksekvering. Bogen er let at læse og med et veldisponeret indhold af action, erotik og humor, placerer den sig som en af de bedre bøger i genren.


Læseranmeldelse.

Charlotte Hansen, driftschef, Karlslunde:

"Udstikker”, er ganske simpelt en af de bedste danske thrillere, jeg har læst i de seneste år. Den er sjov, uhyggelig og foruroligende. På et skelet af virkelighed, tager Buschmann store emner som spioner, kærlighed, terror, familie og skæbne op. Oveni får du basal spænding og grundlæggende actionunderholdning. Hot, hot anbefaling herfra.

Skarpe spørgsmål fra læsere:


Tror du på konspirationsteorier?

- Nej!


Kan man læse "Udstikker" uden at have læst de to første?


- Selvfølgelig, alle hovedtræk bliver forklaret. I alle fem bøger.


Du taler meget om realistiske plots, hvorfor?


- Fordi jeg synes at plots skal kunne ske i virkeligheden. Alt for mange krimier sløser med plottet, og springer over hvor gærdet er lavest for at få enderne til at O-P op.  Min drøm er, at de fagfolks arbejde jeg skriver om, ikke straks ligger bøgerne fra sig pgr.a utroværdige plots.


Bruger du redaktører?


- Jo, selvfølgelig. Altid! Både faguddannede og akademikere plus en yderst blandet skare af læsere modtager manuskripterne inden udgivelse. Og mine kilder, forstås.


Du påstår, at bøgerne er morsomme. Er det komedier?


- Nej! Jeg har gjort mig meget umage med adskille spænding, erotik og humor . Humor bruger jeg i enkelte samtale-passager. Politikere får endda også lov til at sige jokes, som de jo reelt gør i det virkelige liv.

Når der sker mere voldsomme sager, er humoren ude. Man laver sjældent spas, mens man bliver skudt på, flygter, slås eller lignende.Hvad kalder du dine bøger - hvilken genre?


- "Samtids-thrillere". Danmark anno 2005-2020. Menneskers handlinger i ekstreme tider.


Er bøgerne gysere?

- Nej. Og der er ingen ulækre splatterdrab på kvinder, som man ellers finder i mange krimier.


Hvad handler dine bøger om?


Spænding, kærlighed, dilemmaer.

Når man nu endelig har taget sig dyrebar tid til at læse en bog, så mener jeg, at der godt må ske noget på siderne.

Jeg afskyr opblæste skrivetyper, der navlepiller ord for deres kollegaer, og jeg går helt uden om litterære blærerøve, der side efter side fx gennemgår hver enkelt sandkorn på en strand. Eller roder med, hvad der er nede i forfatterens navle. Det ender med at være kedelige manualer og selvoptaget tankespind.

Kom til sagen! Jeg vil læse og opleve noget nyt, og historierne skal være lige så morsomme, som de er alvorlige. Rammen i mine bøger er højaktuel spænding, men inde på siderne finder du udfordringer og drømme begge køn kan identificere sig med.


Hvad er forskellen på krimier og thrillere?


- Krimiers omdrejningspunkt er gåden. Hovedpersonerne er altid politifolk og journalister. Thrillere kommer længere ud i krogene.

Jeg undgår de sædvanlige journalister, men politi er da med. Thrillere beskæftiger sig også med politik, og hvorfor politiske alliancer med udlandet, gør, at staten bliver nødt til at foretage sig ting i det skjulte. Realpolitik. En smule ulovligt men i rigets interesse.

I krimier vinder politiet altid.  Det er ikke min erfaring, at politiet altid kan knægte efterretningstjenesterne.


Hvad er det særlige ved dine bøger?


- Jeg har arbejdet i Forsvarskommandoen og lært og hørt et og andet. Og har kilder i efterretningsvæsener.

Derfor vil jeg mene, at mine bøger er realistiske. Realistiske plots er vigtigt for mig, det er første skridt i en god historie.


Vil du afsløre dine kilder eller hjælpere?


- Jeg har kilder i politi, Forsvaret, Centraladministrationen, politik etc. Og vil ALDRIG nogensinde oplyse noget som helst om dem.


Hvad er der så særligt ved Forsvarets Efterretningstjeneste? De er jo bare hemmelige.


- Vi véd det meste om, hvad der foregår i det danske samfund. Men meget, meget LIDT om FE. Ud over, at de har annonceret efter ... indhentere. Læs bøgerne :-)

Tak for jeres spørgsmål.


Indhenter VI, "Sandheden Er Ikke For Os", udkommer forår 2021.Tirsdag 2. september.

Hornbæk Plantage, Hundeskovene


Omtrent en times løbetur har revet godt op i hals og lunger, og han har en irriterende stikkende smerte i sin højre balle og baglår. Måneder er gået med forretninger rundt om i Mellemøsten, og det har udelukket ham fra at komme ud og løbe sine daglige 15 kilometer. Lange møder i tomgang fulgt af lange nætters druk har holdt ham inden døre på luksushotellerne – tynget ned under dejlige dyner og hotellernes overdådige morgenmadsservice på værelserne. 10 kilo tungere? Men dog med en flere tons tungere bankkonto, oplyser MobilePay. Nu er han hjemme, og alt er godt. De seneste par dage har han kunnet indånde den rene og støvfrie luft på sin sædvanlige rute rundt i Hornbæk Plantage.


– Til vands, til lands og på sprut, og om natten inde i smidige, smukke ludere. Hvis du forstår sådan en lille én, griner han for sig selv. Mortensen er sjov at rejse med.

Der stod altid velskabte præmier klar efter forhandlingerne, smiler han selvtilfreds og ser op på træerne. Solen trænger sig ind mellem fugtige grene i smalle striber, og han pruster og puster videre hen ad stien og forsøger at ignorere smerterne. Han får øje på en stabel træstammer, bremser op og lægger højre ben op på brændestablen. Strækker ben og arme og skærer ansigt.


– Av for helvede. Ikke hensigtsmæssigt at …

– Plopf!

Træsplinter slår op millimeter fra højre side af ansigtet, han drejer hovedet, ser, at en person har kurs direkte imod ham, iført sort elefanthue, sort løbedragt og med noget gråt aflangt i sin ene hånd. Hvad fanden har den nar gang i? Det kan da ikke …

– Plopf!

Han får et slag ind på højre albue og giver sig til at spurte ad stien ind i skoven. Synet på højre øje føles grumset, han tager sig til albuen og ser blod på fingrene. Skyder den psykopat med … med lyddæmper? Skridt bagude, skytten løber efter. Shit! Ikke kigge bagud, ikke glide og styrte nu. Hvad nu? Noget bevæger sig ude til højre derovre bag et træ. Et dyr? Et menneske? Ikke tænke, videre, videre. Hvorfor er de mænd her? Han svinger til venstre ned ad en anden sti, løber i zigzag, men må lige tjekke. Jo, psykopaten hænger på endnu, men nu har han lidt sværere ved at ramme. Hvorfor skyder han? Det er ikke retfærdigt! Han fokuserer på sine ben, længere skridt, længere skridt for fanden! Husker, at om lidt kommer der vist en lysning. Forleden stod der nogle kommunale, oppegående patienter og rodede med noget, og er det ikke en motor, der kør…

– Plopf!


Shit! Men heldigvis en forbier. Skal jeg tage chancen og stoppe op og smadre ham? David og jeg tævede engang et par lommetyve i Riyadh, men de var ikke bevæbnede. Det er en motor, han kan skimte noget gult og blod, der drypper fra armen. Bagude har idioten vist også problemer, han hvæser og gisper efter vejret. Han har skudt tre gange, så må der være tre patroner i magasinet. Mindst. Løber ujævnt for at gøre målet mindre, og ... yes, der er gravkoen fra forleden! Pulsen dunker, sved render ned i øjnene, luft, luft, luft! Balle og lår gør ondt, og armen … alt føles, som om det gør ondt. Han stopper og gør et abrupt spring til højre ind på skovbunden, dukker sig, løber foroverbøjet, retter op og sætter sidste spurt ind mellem flokke af nyplantede træer, maser sig igennem, grenene river og flår i bukserne, han springer over et vandløb, men for kort, lander i muddervand, men kommer op. Løbeskoene føles våde og glatte, han er flad nu, men motorrumlen giver energi. Der må være nogle stærke arbejdere … de vil hjælpe mig, tænker han, og da han tydeligt kan se gravkoen, skriger han:

– Hjælp, hjælp, hjælp mig nu, for fanden! Han … han har en pistol!

Tættere på kan han skimte en skygge inde i førerhuset, som hiver i nogle håndtag mellem sine ben. Et lysglimt blænder ham, smerte skærer op gennem nakken, hovedet ryger bagover, og han er stoppet med at tænke, inden kroppen rammer jorden.JANUAR 2021


UDSTIKKER


Bøgerne kan nemt, sikkert og hurtigt købes via disse sikre links:


Saxo


Mofibo 


Bookmate

 

 

Baseret på virkelige hændelser.

 

Udstikker er en betegnelse i Forsvaret vedr. personale-administratorer.

 

Men i Udstikker bruges betegnelsen til andre noget mere spændende ting...

 

Tak til mine kilder i Skyggeverdenen, Politiet og Central-administrationen -  som for evigt vil forblive anonyme.

 


 

 

Stor tak til TV-vært Mette Hoffmeyer.    ”Mettes Mix” sendes på Kanal Hovedstaden.


Klik på dette sikre link og se mere:

 

http://kanal-1.dk/mettes-mix-194-morten-buschmann-og-snigskytten/

 

 

 

 
 


 

 

 

UDSTIKKER – Indhenter III.


International spændings-roman.


Denne gang er også familie i centrum.(Jeg trækker på egne, onde erfaringer).

Plus hemmeligheder, hævn og historier fra virkeligheden.


Året er 2014. Der er krig i Syrien og Irak, islamisterne fra IS ruller sejrrigt og fanatisk frem, mens verden måber.

FE får igen brug for den særligt uddannede indhenter fra familien Zickermann. Men han er forsvundet.


Netop mens advokat Annesofie Gundelach går til optagelses-prøver som indhenter, bliver kemiingeniør Ulrik Hansen myrdet i Hornbæk. Og John Milner rives ud af sin pensionist-tilværelse.


Modtagelsen af Indhenter har været fantastisk! Læsernes støtte og opbakning er enorm. Tak! En 3’er måtte skrives - ja, læserne krævede det, fortæller den 55-årige forfatter, der bl.a har arbejdet på Forsvars-kommandoen.


UDSTIKKER indeholder også, humor, kærlighed og skildringer af mennesker i blandede miljøer - høj som lav.Et af omdrejnings-punkterne i denne roman er hævn. Seriemorderen vil hævne sin storesøster Sofia, der for år tilbage døde af HIV/AIDS. Sofias daværende kæreste Ulrik Hansen eksperimenterede med heroin, og Sofia blev fristet.

Og  hævndrab er ikke fremmede for hovedpersonen.


Samtidig er min hovedperson på flugt, og oplever indgroede familie-

hemmeligheder i Israel, men jeg kan jo ikke afsløre mere om handlingen. Det ville da være en dødssynd, siger Morten Buschmann.Der er flere hoved-personer i UDSTIKKER og en af dem er den arbejdsløse advokat Annesofie Gundelach, som nu forsøger at blive indhenter (agent) i Forsvaret.


Eksdrabschef John Milner er - evident -  også med i Udstikker.- Planen er skildre mennesker under pres - i en tid, hvor alle skal piske rundt for at opnå en hæderlig løn. Mange "skærer hjørner" -  tilsidesætter moral. Andre vil gøre en forskel, slutter Buschmann.


Hér  Udstikkers lektør-udtalelse (biblio-tekernes anmeldelse):

 

"Som i sine tidligere bøger har Buschmann fint styr på handlingen, som virker plausibel og nærmest filmisk i sin eksekvering.

Bogen er let at læse, og med et veldisponeret indhold af virkelighed, erotik og humor placerer den sig som en af de absolut bedre bøger i genren."